Herstructurering Goes-West

Plan voor woonvoorziening Emergis in Heemskerkstraat Goes-West.

heemskerkstraat Voormalige cliënten verkassen van Abel Tasmanstraat in Goes-West naar te bouwen complex aan Heemskerkstraat  

Woningbouwvereniging RWS en projectontwikkelaar Marsaki willen aan de Heemskerkstraat in Goes een nieuwe woonvoorziening voor ex-cliënten van Emergis bouwen.

De nieuwbouw is onderdeel van het ingrijpende wijkverbeteringsplan voor Goes-West. De twaalf ex-cliënten van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg die het nieuwe complex straks - de planning is 2013 - zullen betrekken, wonen sinds een aantal jaar aan de Abel Tasmanstraat. Ze moeten daar weg omdat de vier appartementen en een woning zullen worden gesloopt. Er is lang gezocht naar een goede locatie voor nieuwbouw en die is gevonden in de Heemskerkstraat. Ook daar zal een aantal woningen worden gesloopt.

Er was indertijd bij bewoners van de Abel Tasmanstraat verzet tegen de komst van de ex-Emergis cliënten, die weliswaar zelfstandig wonen, maar nog steeds begeleiding krijgen (beschermd wonen). Volgens sector- manager woonservice Henk Bekker van RWS gaat het na die aanvankelijke angst echter al een hele tijd goed. ,,Natuurlijk is er wel eens een rimpeling, maar problemen hebben zich nog nooit voorgedaan.” 

Omdat de plannen voor nieuwbouw aan de Heemskerkstraat nu eerder naar buiten zijn gekomen dan de bedoeling was, vreest Bekker dat bewoners van die straat wellicht hun hakken in het zand zetten, terwijl dat volgens hem niet nodig is. ,,We hadden een zorgvuldig communicatie- project opgesteld.

Op 20 maart verschijnt de nieuwsbrief Goes-West, waarin de ervaringen van de bewoners van de Abel Tasmanstraat staan. Daarna hadden we de bewoners van de Heemkserkstraat persoonlijk willen informeren over het nieuwbouwplan.
”De bouw van de woonvoorziening stond aanvankelijk gepland voor 2015, maar is naar voren gehaald. De herstructurering van Goes-West is al in volle gang. Het project is opgesplitst in deellocaties, waarvan de Heemskerkstraat er één is. Het totale wijkverbeteringsplan heeft een looptijd van twintig jaar.(Bron PZC door Luc Oggel)